Den 24 mars, en sorgens dag, gick Fina över regnbågsbron för att förena sig med sina bortgångna vänner och vänta på att hon och jag åter ska mötas. En elakartad tumör tog henne från mig, strax innan hon skulle ha fyllt 13 år.
Fina gjorde skäl för sitt namn. Hon var den finaste "labbe" man kan ha. Hon var en underbar "uppfostrare" till både Lottie och Royce.
Fina var en mycket duktig jakthund, som aldrig missade ett fällt vilt. På jaktprov tog hon flera pris i elitklass, men pga av litet för mycket egen vilja nådde hon aldrig de högsta höjderna.
Fina var en fullkomligt lysande och totalt pålitlig spårhund som aldrig en gång missade ett spår. Det var en fröjd att göra eftersök med henne. Under sin aktiva period letade hon rätt på ett 60-tal älgar och ett stort antal rådjur. Jag saknar dig, min fina Fina!
SVCH MIN-DIN FINA
95-04-24 - 08-03-24
champ
haren2
kraka2
finapport
vatten
finligger
staar2
finsitt2
Min härliga Klinga har lämnat mig, 16 år och 9 månader gammal. Hon har skänkt mig otaliga härliga jaktupplevelser.
Hon var den "goaste" stövare man kan tänka sig. Snäll mot allt och alla. Lugn och fin och lika vacker som duktig i skogen.
Så sent som hösten -07 hade hon, trots drygt 15 års ålder, några lysande drev.
Det känns tungt att inte ha henne kvar längre, men litet tröst ger tanken att hon nu jagar  ung och frisk i de sälla jaktmarkerna.
Ha det fint, gumman!
SJCH SUCH
LULDALENS KLINGA

92-07-17 - 09-04-20
haren
jakt2
jakt5
oldking2
oldking4
profil
korg2
klinga16
SJCH SUCH
LULDALENS GNISTA
00-08-01- 09-11-28
Min lilla Gnista, min gnistrande jakthund är borta. Hon rycktes ifrån oss helt plötsligt en eftermiddag efter att på morgonen ha presterat ett härligt drev.

Hennes jublande hälsningsskall och hennes fina drev är grymt saknade av både hennes husse och mig. Enda trösten är att hon aldrig behövde lida och att hon nu i de sälla jaktmarkerna kan jaga jösse dagarna i ända utan att någon elaking skjuter den för henne.

Det är tomt efter dig, min lilla vackra vän. Mitt hjärta gråter.